четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Всеки труд е значим

     Българските деца не искат да стават войници и министри, а лекари и дизайнери, показа проучване на детския интернет портал www.az-deteto.com. В класацията намериха място и модерни професии като психолог, PR и биотехнолог. Подобни проучвания в други страни също дават любопитни резултати. Според изследване на списание “Forbes” сред американските деца, най-желаната професия за американчетата е космонавт. Във Великобритания, както и у нас, любимата професия на децата е лекар. След това са ветеринар, спортист, учител и актьор.
     Проучването в първи „в” клас показа, че професията на лекаря, спортиста и дизайнера е предпочитана от повечето деца. Гостуването на родители с такива професии е полезно и прави часовете интересни.
     Днес наш гост беше майката на Христина - д-р Танова,  стоматолог. Децата с интерес се включиха в кратката беседа свързана с хигиена на устната кухина и здравословното хранене. Последва истински преглед на  зъбките на Йоана и всички се убедиха, че редовно трябва да се посещава зъболекарският кабинет. С интерес се докоснаха до инструментите за преглед и споделиха как се грижат за зъбите си и как ги опазват здрави.



Няма коментари: