четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Проект „Силата на книгите“

Идеята на проекта „Силата на книгите” се базира на схващането, че среда, изпълнена с литературни творби, изобразени, редактирани и конкретизирани в привлекателен вид, може да запечати света на литературното творчество в сърцата на учениците. Участниците в проекта ще представят своя собствена творческа разработка по дадена тема или книга като обменят идеи и се учат да споделят опита си.
Проектът насърчава самостоятелната работа на учениците с литературни творби, както и сътрудничеството между тях,  докато се учат един от друг.






Днес в класната ни стая гостуваха врабчетата на Йордан Радичков - Чир /Славена/ и Запетайчо /Василена/. Те донесоха много радост, забавление и направиха часа по извънкласно четене незабравим.
Мъдростта на Радичков достигна до детските сърца чрез разнообразните дейности, които двете малки врабченца бяха подготвили. Чир и Запетайчо бяха подготвили презентация. От нея децата научиха за автора на книгата и неговото творчество, запознаха се с героите и техните мъдри мисли, справиха се успешно с поставените задачи върху текста.
Най-интересни бяха отговорите на въпроса : „Вярвате ли, че ако заспите с песен, ще имате летящи сънища?”.
Накрая децата получиха и задача – да нарисуват любимия си герой от книгата. 


Браво, врабчета!

Няма коментари: