сряда, 5 ноември 2014 г.

„Изключи телевизора и чети!“

Нашите съученици Иван и Ангел откриха урока, посветен на творчеството на Елин Пелин. Изработеното табло и презентация с най-интересните детски произведения впечатлиха всички. Голям бе броят на желаещите да четат кратките хумористични приказки или поеми и водещите разрешиха това да стане в хор. Веселите детски гласове предаваха преживяванията и действията на героите, а колективното четене се превърна в приятно забавление.
Под умелото ръководството на Ангел открихме най-важните човешки качества на свраката от „Суетната сврака“, а Иван провери дали сме разбрали съдържанието на приказката с кратка викторина. Водещите дадоха думата на всеки, който носи книга от Елин Пелин, да сподели пред съучениците си коя е любимата му приказка и да прочете откъс от нея. Похвалихме и тези, които бяха попълнили прилежно читателските си дневници.
В края на часа се убедихме колко богато и разнообразно е приказното творчество на сладкодумеца Елин Пелин – над сто авторски и преразказани басни и народни приказки! Особено обичани и от деца, и от възрастни, са жизнерадостните му сатирични приказки, изпълнени с много настроение и хаплив хумор.
В края на часа получихме от Иван много ценен подарък – книгоразделител с интересното послание: „Изключи телевизора и чети!“


Няма коментари: