четвъртък, 30 април 2015 г.

С героите на Астрид Линдгрен

В последния час по проект „Силата на книгите“ Йоана и Цветелина събраха голяма част от книгите на любимата детска писателка. Бяха изработили табло с богата информация за творчеството й, представиха кратки анотации на най-четените книги и включиха в интерактивни игри всички свои съученици.
В края на часа поставиха интересна задача за самостоятелна работа, изпълнението на която ще проверят в следващия час по извънкласно четене.

























Всички се зарадваха на грамотата от гласуването за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. Индивидуални грамоти ще получат тези, които прочетат поне една книга по време на Маратона на четенето.














В часа бяха отличени и победителите в проект „Силата на книгите“, направление „Насърчаване самостоятелната работа с литературни творби“.
За разработване и представяне на проект по самостоятелно прочетена книга грамоти получиха:
І място – Христина Танова и Таня Петкова
ІІ място – Николай Велчев
ІІІ място – Славена Йорданова и Виолета Фишева
Специални поощрителни награди получиха:
Цветелина Атанасова - за най-богата лична библиотека от детски книги  
Вилиан Кирилов и Антонина Ивова - за най-интересно оформен проект

Споделените мнения на участниците в проекта дават основание да обобщя, че знанията не са единственото нещо, което дават книгите на малките читатели. Те подобряват писмената им реч, увеличават речниковия запас с нови думи от различни области, устното изразяване се усъвършенства и се изчистват паразитните изрази и повторенията, развиват творческото въображение чрез съпреживяване действията на героите, полагат основите лична жизнена позиция.

Няма коментари: