понеделник, 17 декември 2012 г.

Коледа и коледните символи


Г-жа Радка Колева и г-жа Веселка Бонева, служители в детски отдел на библиотеката при читалище „Развитие”,  ни гостуваха в часа на класа. Организираха за нас и приятелите ни от 3б клас пътуваща Коледна читалня – донесоха много книжки с коледни стихчета, разкази и легенди. Най-бързите успяха да грабнат по една книжка и да прочетат на съучениците си избраните от леля Радка произведения. Останалите обещаха да ги вземат за прочит през ваканция.
Много интересни бяха въпросите, свързани със значението на  някои символи. Коледните символи са от онези неща, за които знаем едновременно и всичко, и нищо. Слушали сме за тях многобройни истории, но всеки път разказът за техния смисъл ни носи емоции и прави очакването на празника по-приятно. Много знаехме, но и много научихме от интересните разкази на леля Радка и леля Веселка. Третокласниците пък ни изненадаха с много интересни факти за това, как се празнува Коледа по света.
И в духа на коледните традиции, часът завърши с малки шоколадови лакомства от нашите гости – заслужен дар за знанията и интереса ни към народните традиции. 



   

Няма коментари: