петък, 5 април 2013 г.

Маратон на четенето 2-23 април 2013 година



Каня всички родители, които могат да отделят време от забързаното си ежедневие, да  бъдат с нас при провеждането на следните инициативи:
Библиотеката при читалище „Развитие” организира през м.април  интересни мероприятия, целта на които е да поощрят общуването на децата с литературата и хубавата книга.
На 10 април ще участваме в творческа среща с писателя Панчо Панчев.За да пишеш за деца, трябва само да ги обичаш и да имаш чувство за хумор” – това е творческото мото на известния детски писател, известен на децата като дядо Пънч. Очакваме да научим лесно ли е да си писател и как се раждат  книжките с приказки, стихотворения, стихотворни гатанки и интересните приспивалки, които слушаме преди сън.
На 17 април ще проведем литературен двубой с учениците от ІІ-б клас, който организират за нас г-жа Радка Колева и г-жа Веселка Бонева, служители в детския отдел на библиотеката.   Журито е подготвило строги правила… и много книжни награди за победителите.
На 18 април ще отбележим 120 години от рождението на Елисавета Багряна.  Гост на библиотеката ще бъде Елисавета Шапкарева, внучка на Елисавета Багряна. Заедно с учениците от ІІ-б клас сме подготвили изненади за интересния гост – драматизации по произведения на Ел. Багряна, странички от нашите читателски дневници, посветени на нейното творчество за деца, рисунки и стихове. Ще се радваме да закупим и хубави книги от представителите на издателство „Дамян Яков”.



Няма коментари: