сряда, 17 април 2013 г.

Литературен двубой


Днес, по покана на детски отдел при читалище „Развитие”,  проведохме литературен двубой с учениците от ІІ-б клас на тема „Какво научих от читанката за ІІ клас”. Мероприятието е част от националната инициатива „Маратон на четенето”.
Нашият състезателен екип /Цветозар, Христина, Таня, Мина, Христо и Николай Велчев/ се представи достойно в петте кръга. Журито, в което участваха г-жа Пламенка Ангелова, старши експерт начално образование към РИО – Враца,  родители от двата класа и  служител на библиотеката, бе справедливо. Безпристрастно оценяваше изпълнението на задачите - подреждане на пъзел, свързване на изучени произведения с автор, подреждане на текста от изучено произведение, съчиняване на стихотворение по зададени рими и съставяне на текст по зададена тема. За публиката имаше много изненади и загадки, подготвени от водещата на състезанието, г-жа Радка Колева.
Равният резултат в края на интелектуалния двубой бе обявен от г-жа Пл. Ангелова, която обоснова решението на журито и поздрави участниците за отличните им знания.
Получихме грамоти и много интересни книги, с които ще обогатим класните си библиотеки.


Другите за нас

в. "Зов нюз"  - бр. 74/1023 от 18 април 2013 г.



Няма коментари: