понеделник, 12 май 2014 г.

Кампания „За децата и енергията”

Урокът "За децата и безопасното електричество" е втора част от кампанията на „ЧЕЗ България” ЕАД, целта на която е да се обърне по-голямо внимание на безопасното използване на електрическите уредите у дома и какво не бива да се прави навън, за да няма пострадали деца и възрастни.
По интересен и достъпен за учениците начин Ваня Дочева и Христо Трифонов обясниха защо трябва всеки да е внимателен, когато работи с електрически уреди и какви са последиците от невниманието. Децата разбраха, че трябва да бъдат внимателни дори навън, когато  наблизо има електрически съоръжения.  Сами стигнаха до извода, че не трябва да  надничат или влизат в шахти,  не бива да се катерят по стените на трафопостовете, в случай че играят и попадне топка, хвърчило или перце от федербал на проводници.  Най-интересната част от занятието бе докосването до истинските лични предпазни средства, с които работят ел. монтьорите и ел. техниците. Много бяха желаещите, които искаха да изпробват каската, обезопасителните колани за качване по стълб, диелектрични ръкавици и диелектрични галоши. 
Благодарим на  „ЧЕЗ България” ЕАД за проведената образователна кампания, която даде на учениците много ценни знания и ги научи как да се пазят от инциденти, причинени от неправилно боравене с електроуреди у дома, в училище и на улицата.



Няма коментари: