вторник, 10 март 2015 г.

Из училищния ни живот

Наситен, смислен и разнообразен е училищният ни живот. Викторини, състезания, конкурси, празници посветени на значими дати. Активно се включваме във всичко и сме доволни от резултатите.
Таня се класира на второ място в областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“. Тя завоюва и трето място  в  Международното  състезание „Математика без граници“, за което получи бронзов медал и грамота.  
С грамоти за участие са удостоени Николай Петров и Николай Велчев.

Максимален брой точки на Националното състезание "Аз и числата"
завоюваха Николай Велчев и Христина Танова. 

Почетохме паметта на загиналите за свободата на България. Взехме участие  в градското тържество по случай 3 март и поднесохме венец пред паметника на Христо Ботев.


На проведения училищен кръг на викторината „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!“ спечелихме трето място. Виторио, Цветелина, Виолета, Вилиан и Теодор участваха в отбора ни и представиха класа достойно.

Включихме се активно и в акцията за събиране на хартия, чиято основна цел бе да се подпомогне заснемането на филм за нашия патрон св. Софроний Врачански от младия режисьор Искрен Красимиров. Най-активните участници от класа ни са Ангел, Цветелина, Иван, Николай Велчев, Славена и Виолета.

Това е нашият проект за изложбата на тема „Нашето училище“ по повод патронния празник на училището.
На 10 март 2015 г. беше подредена изложба във фоайето на читалище Развитие. На откриването ѝ присъстваха народният представител Красимир Богданов, зам.-кметът на Община Враца Красимира Георгиева, Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Калиник, Траянополският епископ Киприян, Маринела Петрова - Директор на дирекция „Култура, образование, спорт и туризъм“ към Община Враца, Силвия Врачовска – Директор на Регионална библиотека „Христо Ботев”, учители, ученици, родители, приятели и гости.


Най-интересни в училище си остават междучасията. Ето, сега си правим състезание с платноходките, които изработихме в часа по домашен бит и техника. 

Правим и такива неща, когато госпожата излезе. Не казвайте на никого!

/снимката е от facebook, фотограф - неизвестен/


Няма коментари: